2024.03.29. - Auguszta

Levágta és megette saját ujját egy férfi

Kétségbeesett figyelemfelhívásként vágta le, majd ette meg saját kisujját egy elmezavarokkal küszködõ új-zélandi férfi.
A vegetáriánus, buddhista férfi ezzel akarta elérni, hogy az egészségügy felfigyeljen rá.

Egy lapnak névtelenül nyilatkozó férfi azután beszélt esetérõl, hogy egy pszichiátriai szaklapban két szakértõ beszámolt önkannibalizmusáról. A pszichológusok írása szerint az övé volt az elsõ önkannibalizmus Új-Zélandon, és mindössze a nyolcadik feljegyezett eset az egész világon.

A férfi elmondása szerint azért beszélt a Heraldnak esetérõl, mert szakértõi segítség keresésére akarja bíztatni a mentális gondokkal küszködõ embereket. "Remélhetõleg olvasni fogja egy enyhébb depressziótól szenvedõ ember, aki ennek hatására segítséget keres és kap majd, és sikerül kiegyensúlyoznia az életét" - közölte a férfi. "Sajnos ezt én nem tudtam megtenni" - tette hozzá.

A pszichiátriai szaklapban megjelent cikk szerint a férfi bal kezének kisujját vágta le, majd zöldségekkel együtt megfõzte és megette saját testrészét. A szakértõk jellemzése szerint az eset idején enyhébb depressziótól, valamint alvászavartól szenvedett, és öngyilkos gondolatati voltak, de pszichózis nem állt fent.

A férfi a Heraldnak viszont azt állította, hogy pszichotikus epizódon esett át, de az elmúlt, mire a kórházba ért, és nem tudta meggyõzni az elmeorvosokat, hogy nem csak depressziótól szenved. Elmondása szerint "elvesztette a bizalmát a rendszerben", ahol "gyilkossággal, vagy öngyilkossággal kell fenyegetõzni", hogy felfigyeljenek az emberre.