2024.03.28. - Gedeon, Johanna

1974 óta nem mosakodott az indiai férfi

1974 óta nem mosakodott az indiai férfi
1974 óta nem mosakodott az indiai férfiA szappan és a víz a legnagyobb ellenségei egy 65 éves indiai férfinak, aki 1974 óta, röviddel házasságkötése után többé nem mosakodott, és nem nyiratkozott. Kailash Singh szerint ennek oka igen egyszerű: egy pap biztosította, ha megfogadja a tanácsát, fiúgyermeke fog születni. Megdöbbentő. És bár a szomszédok váltig hangoztatják, hogy örülhet, ha felesége egyáltalán megközelíti, nem hogy gyermeket foganjon neki, a férfi kitart fogadalma mellett. Kailash Singh hét lány apja.
A higiéniai állapotán az is ront, hogy tehénpásztor, ezért egész nap a mezőn tartózkodik, ahol a hőmérséklet néha a 47 Celsius fokot is eléri. Mindezzel együtt az egyetlen tisztálkodási szertartás, amit Kailash Singh megenged magának, az a "füstfürdő": minden este marihuánás pipájára gyújt, és az isteneknek tisztelegve táncot lejt a tűz körül. Elmondta, az izzadság-, és egyéb kellemetlen testszagokat a "füstfürdő" teljesen semlegesíti.

A családja nehezen nyugodott bele, hogy az apa nem hajlandó vízzel és szappannal tisztálkodni, többször is próbáltak erőszakot alkalmazni, de hiába. "Azt mondja, inkább meghal, mint hogy megfürödjön, és csupán egy fiú tudná megváltoztatni a véleményét. Mindez már olyan rég óta tart, hogy megszoktam", ecsetelte a felesége.

A nõ többször is megfenyegette a férfit, hogy nem fekszik le vele, ha nem mosakodik, de aztán megértette, hogy lojálisnak kell lennie férje döntéséhez. "Az emberek nem értenek meg, de nem fogom meggondolni magam, mert ez Isten választása, nem az enyém. Talán ha újraszületek, akkor mosakodni fogok", mondta Singh. Annyit azért csak bevallott, hogy a kezeit és a fogát vízzel tisztítani szokta.