2024.04.25. - Márk

Életben van egy halottnak hitt horvát nõ

Életben találta a rendõrség azt a horvát nõt, akit egy hónappal korábban szülei felismertek egy holttestben, s ennek alapján halottnak nyilvánítottak.
Tea Buricot a héten a rendõrség találta meg Split déli részén egy lakásban, ahová házastársi erõszak miatt hívták ki õket. Mivel a nõ zavart volt, és nem rendelkezett a személye azonosításához szükséges iratokkal, a rendõrök ellenõrizték ujjlenyomatait. Ekkor derült ki, hogy Buricot szülei már halottnak nyilvánították.

2010 április 15-én ugyanis a szülõk egy Split kikötõjében talált 44 éves nõi holttestet saját lányukként azonosítottak, eltemették, s meggyászolták gyermeküket.

Marina Kraljevic-Gudelj, a rendõrség szóvivõje elmondta, nem használtak DNS-vizsgálatot a jó állapotban lévõ holttest azonosításához, mivel négy rokon, köztük az állítólagos szülõk is azonosították az elhunyt személyt.

A DNS-elemzést - mivel ez Horvátországban nagyon drága eljárásnak számít - csak akkor alkalmaznak, ha a holttest nem azonosítható, vagy vélhetõen erõszakos halálesetrõl van szó.