2024.04.16. - Csongor

Átrepülte a fél világot, hogy öngyilkos legyen

London - San Franciscóig repült Londonból egy fiatal brit nõ, hogy öngyilkosságot kövessen el.

A keddi brit sajtó beszámolói szerint a 23 éves Olivia Crowther elõzõleg öngyilkossági kísérletekhez tanácsokat adó honlapokat tanulmányozott, fõleg olyanokat, amelyek magas épületekrõl és hidakról szolgálnak információkkal.
Ezután, június utolsó hetében Londonból a kaliforniai nagyvárosba repült, egy éjszakára bejelentkezett egy szállodába, majd másnap leugrott a világhírû Golden Gate hídról.

Olivia öngyilkossági szándékaira szülei szerint semmi nem utalt. A fiatal nõ nemrég diplomázott kiváló eredménnyel, és a könyves szakmában képzelte el karrierjét.

Nem elõször fordul elõ fiatal britek körében olyan, látszólag megmagyarázhatatlan öngyilkosság, amelyben gyaníthatóan szerepe volt az internetnek.

A walesi tartomány déli részén fekvõ Bridgend kisvárosban és környékén az elmúlt egy évben egymás után több, 17-27 év közötti fiatal vetett véget életének, és több öngyilkossági kísérlet is történt.

Az eddigi vizsgálat szerint az áldozatok legtöbbje ugyanannak a közösségi portálnak a tagja volt. A portálon mindegyikük halála után egy külön megemlékezõ lap jelent meg, amelyen a barátok üzeneteket, fotókat és videókat helyezhettek el.

A rendõrség azt gyanítja, hogy a közösségi portált használó fiatalok körében valamiféle bizarr "hõsi kultusz" terjed: úgy gondolhatják, hogy "menõ" dolog, ha valakinek saját internetes emlékoldala van, és öngyilkossággal próbálnak tekintélyre szert tenni barátaik körében.