2024.04.25. - Márk

A hatodik lábfejet mosta partra a víz Vancouver térségében

Port Angeles (Washington állam) - Tovább bonyolódott a "lábfejek rejtélye" Észak-Amerikában, miután egy éven belül már a hatodik lábat mosta partra a Csendes-óceán, ezúttal az Egyesült Államok területén, a Washington államban fekvõ Olympic-félszigeten.
A legújabb hátborzongató felfedezést egy kempingezõ nõ tette egy strandon, Port Angeles várostól 50 kilométerre nyugatra. Az amerikai hatóságok vizsgálják, hogy az Everest-márkájú túracipõben talált emberi láb összefüggésben lehet-e a közelben, de a határon túl, a kanadai Brit-Columbia tartományban partra mosott öt lábfejjel. Az öt lábra a Vancouver-szigetet a kanadai szárazföldtõl elválasztó Georgia-szoros mentén bukkantak, mintegy 80 kilométernyire a most fellelt lábtól.

Az elsõ jelek nem utalnak arra, hogy a Washington államban talált lábfej erõszakos úton vált volna el a test többi részétõl.

A kanadai lábakon végzett DNS-vizsgálat kimutatta, hogy az egyik lábfej egy egy éve eltûnt depressziós férfié. Két lábfej ugyanazon férfié, egy pedig egy nõé, de az õ kilétüket nem sikerült azonosítani.

Egy Brit-Columbiában júniusban talált "hatodik" emberi lábról kiderült, hogy az egy állat mancsa volt, amelyet viccbõl gyömöszöltek egy edzõcipõbe.