2024.03.29. - Auguszta

Disznói falták fel a kömlõi férfit

Eddig csak filmeken látott jelenet zajlott le a kömlõi Ördögh András házában. A rejtélyes módon meghalt ötvenkilenc éves férfi testébõl épp saját managalicái falatoztak. Az állatokat lelõtték, de a halál okai még mindig ismeretlenek. A szomszédok kezdtek bajra gyanakodni, amikor napokig nem láttak mozgást Andrásnál, egyikük szólt az önkormányzatnak - és az önkormányzat kérte fel a rendõröket. Most már tudjuk: késõn.
A helyszínre érkezõ rendõrök sem akartak hinni a szemüknek. Mikor bejutottak a házba, épp a három disznó evett egykori gazdájuk testébõl. Az állatok a rendõröknek is nekitámadtak, így le kellett õket lõni. "Az orrfacsaró bûztõl még a könnyeim is kicsordultak, amikor bementünk a rendõrökkel a szobába. Andris ruha nélkül feküdt, a lelõtt malacok pedig körülötte hevertek" - mesélte András egyik szomszédja. Szerinte nem egyszerû baleset történt, mivel a disznók nem esznek élõ emberbõl.

Csak azt nem tudni, hogyan halt meg András: szívrohamot kapott, vagy megölte valaki? Utóbbi mellett szól az, hogy a disznók a lakásban voltak - márpedig oda soha nem engedték be õket; a szobát feldúlták, a szekrényeket kipakolták, és az ajtót az állatokra zárták - nehogy kijussanak a szobából, mielõtt minden nyomot eltüntetnek. A megoldás egyébként több filmben is feltûnt már.

"Elképzelhetõ, hogy a filmekben látta, hogy ily módon lehet eltüntetni a bizonyítékokat. Nagy kérdés, hogy az áldozatot élve vagy holtan zárták össze a disznókkal. Mert elképzelhetõ, hogy valakinek élvezetet okozott a tudat, hogy az áldozat menynyit szenved, de lehet, hogy indulatból gyilkolt." - állítja egy kriminálpszichológus. "Szakértõk bevonásával vizsgáljuk az ügyet, hogy választ kapjunk a különös haláleset részleteire" - nyilatkozta a Heves Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje.