2024.04.24. - György

Vall és tagad a lefagyasztott bébik anyja

Siegen - Különös rajtot vett kedden a németországi Wendenben tavasszal egy fagyasztóban felfedezett három halott csecsemõ anyjának büntetõpere: a 44 éves asszony egyfelõl elismerte, hogy õ tette az újszülötteket a hûtõládába, ugyanakkor tagadta, hogy meg akarta volna ölni õket.

Az egész Németországot megdöbbentõ bûntettre májusban úgy derült fény, hogy a különben férjes és három felnõtt gyermekével együtt élõ anya családtagjai pizzát kerestek a pincei fagyasztóban, ahol rábukkantak a három, törülközõbe burkolt bébire.
Az ügyészség végül egy 2003-ban és egy 2007-ben született kislány meggyilkolása miatt emelt vádat az asszony ellen, a harmadik, feltehetõen 1986-ban vagy 1987-ben megölt újszülött ügye ugyanis már elévült.

Az ügyvédek a keddi tárgyaláson azt hangoztatták, hogy az asszony "nem kívánta és nem is ellenezte a három terhességet", egyszerûen csak az utolsó pillanatig titkolta azokat, mert "pánikszerûen félt az orvosoktól." Így történt, hogy "végül a fagyasztóba tette a gyermekeket." A védõbeszédek említést tettek a nõ egyre erõsebb alkoholizmusáról is.

Az elmúlt években számos többszörös gyermekgyilkosság döbbentette meg a német közvéleményt, ezek közül a legszörnyûbb sorozat egy volt NDK-lakos nevéhez fûzõdik: õ az évek során kilenc gyermekét ölte meg közvetlenül a szülés után, majd virágvázákba temette õket. 2006-ban 15 évi börtönbüntetésre ítélték, a verdiktet éppen áprilisban erõsítették meg a fellebbviteli tárgyaláson.

Tavaly legalább négy hasonló horrortörténet szolgáltatott szomorú szenzációt Németországban. Három esetben is közvetlenül születésük után ölték meg a csecsemõket (összesen nyolcat). A negyedik esetben egy 31 éves anyát gyanúsítanak azzal, hogy megfojtotta öt - 3 és 9 év közötti - fiát.