2024.04.20. - Tivadar

Borzalom! Levágta terhes felesége orrát és füleit

Levágta terhes felesége orrát és füleit egy férfi Törökország délkeleti részén.

Török sajtóértesülések szerint a férj így akart bosszút állni házastársán, amiért az a rendõrségen panaszt emelt ellene rendszeres bántalmazásai miatt. Mivel a feleség terhessége elõrehaladott állapotban volt, az orvosok császármetszéssel világra segítették a gyermeket. Jelenleg a plasztikai sebészet bevetésével próbálják megmenteni a nõ súlyosan megcsonkított arcát.
A 27 éves Aysun K. már korábban a rendõrséghez fordult, mivel férje többször megverte. A hentesként dolgozó Giyasettin K. ezért három hónap börtönbüntetést kapott. Kiszabadulva hazatért, majd feleségét autóján egy lakatlan völgybe vitte, ahol levágta orrát és füleit. Ezután a férj kirakta a nõt egy kórház elõtt és elhajtott, a rendõrség azonban rövidesen elfogta.

A párnak már három, fogyatékkal élõ gyermeke van, akik egy állami gyermekotthonban nevelkednek.

Rövid idõn belül Törökországban ez a második eset, amelyben különösen kegyetlen családon belüli erõszak történik. Februárban került nyilvánosságra, hogy egy 16 éves kislányt apja és nagyapja élve eltemetett Kelet-Anatóliában. Korábban a lány is a rendõrséghez fordult segítségért.

A nõk elleni erõszak Törökország egyik legnagyobb szociális problémája. A nõszervezetek a hatóságok szemére vetik, hogy nem védik meg eléggé a nõket a családon belüli erõszaktól, és nem világosítják fel õket jogaikról megfelelõ mértékben.