rss
bohócdoktor vizit szja 1%
 • Éveken át gyilkolt egy macedón újságíró, s meg is írta

 • Share on Tumblr

  Minden kiderült!?!

  Belgrád - Éveken át idõs nõket gyilkolt egy macedón újságíró, s a bûncselekményekrõl szóló tudósításaiért még tisztességes szerzõi honoráriumot is felvett.

  Vlado Tanevski, az Utrinski Vesnik címû szkopjei napilapnak a nyugat-macedóniai Kicevóban mûködõ tudósítója bizonyítottan megölt két, a hatvanas éveiben járó nõt, miután megerõszakolta és kegyetlenül bántalmazta õket. A rendõrség további két, hasonló korú nõ megölésével gyanúsítja.

  A fõvárosi szerkesztõségében "jó tollúként" számon tartott vidéki tudósító rendszeresen írt a gyilkosságokról, a megerõszakolt, összevert, mûanyagkábellel megfojtott és nejlonzsákba tett áldozatok családtagjaival folytatott beszélgetésekrõl. Mindig jól értesült volt, kollégáinak nagyon tetszettek részletdús, bennfentességrõl tanúskodó beszámolói.

  Végül épp ezek terelték rá a gyanút. Tanevski ugyanis olyan dolgokról is beszámolt tudósításaiban, amelyekrõl a nyomozók se tudtak, csak az ismerhette õket, aki tevékeny résztvevõje volt a bûncselekményeknek.

  A gyilkos ráadásul feledékenynek is bizonyult: miután 2004-ben két - bûnösségét a per folyamán végig tagadó - embert elítéltek két idõs asszony meggyilkolásáért, újabb gyilkosságai után az õ bûnösségükre utaló megjegyzéseket tett tudósításaiban, figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy börtönben õrzött raboknak ritkán van alkalmuk kínzással és gyilkossággal befejezett nemi erõszak elkövetésére.

  A sajtónak nyilatkozó nyomozók, ha homályosan fogalmazva is, de sejtették, hogy pszichikailag legalábbis labilisnak mondható személlyel van dolguk. Vlado Tanevskinek nagyon rossz a viszonya idõs, takarítónõként dolgozó anyjával, s bizonyított és feltételezett, az anyjával azonos korú áldozatai is mind az általa - munkája miatt - sûrûn látogatott közintézmények takarítónõi voltak.

  TOVÁBBI fejlemények:

  Öngyilkos lett a cellájában az a macedón újságíró, aki több idõs nõt kegyetlenül megölt, majd bûncselekményeirõl szenzációs tudósításokat írt lapjának.

  Vlado Tanevskirõl, az Utrinski Vesnik címû szkopjei napilapnak a nyugat-macedóniai Kicevóban mûködõ tudósítója egy vizesvödörbe fojtotta magát, közölte a macedón rendõrség szóvivõje, aki szerint nem találtak olyan jelet, amely azt mutatná, hogy erõszak történt.

  Az újságíróról a hétvégén bebizonyosodott, hogy megölt két 65 éves nõt, miután megerõszakolta és kegyetlenül bántalmazta õket. A rendõrség még két - egy 56 egy 79 éves - nõ megölésével is gyanúsította, miután a házában és gépkocsijában a bûnösségét valószínûsítõ bizonyítékokat találtak.

  Az országos terjesztésû napilapja fõvárosi szerkesztõségében "jó tollúként" számon tartott tudósító rendszeresen írt a gyilkosságokról, a megerõszakolt, összevert, mûanyagkábellel megfojtott és nejlonzsákba tett áldozatok családtagjaival folytatott beszélgetésekrõl. Mindig jól értesült volt, kollégáinak nagyon tetszettek részletdús, bennfentességrõl tanúskodó beszámolói.

  Végül épp ezek terelték rá a gyanút. Tanevski ugyanis olyan dolgokról is beszámolt tudósításaiban, amelyekrõl vagy a nyomozók se tudtak, vagy ha igen, akkor nem közölték a nyilvánossággal.

  A gyilkos ráadásul feledékenynek is bizonyult: miután 2004-ben két - bûnösségét a per folyamán végig tagadó - embert elítéltek két idõs asszony meggyilkolásáért, újabb gyilkosságai után az õ bûnösségükre utaló megjegyzéseket tett tudósításaiban, figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy börtönben õrzött raboknak ritkán van alkalmuk kínzással és gyilkossággal befejezett nemi erõszak elkövetésére.

  A vizsgálatot végzõ nyomozók utaltak rá, hogy Vlado Tanevskinek nagyon rossz volt a viszonya idõs, takarítónõként dolgozó anyjával. Bizonyított és feltételezett - az anyjához hasonlóan idõs - áldozatai is mind takarítónõk voltak, s olyan közintézményekben dolgoztak, amelyeket munkája során többször felkeresett.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • 33 évig volt tejfog a fülében

  Legalább 33 éves szenvedés után tudta meg egy brit férfi, mi okozta irtózatos fej- és fülfájását. Stephen Hirst (47) fülébõl nemrég egy tejfogat emelt ki egy szakorvos, és csak hosszú töprengés után jött rá: hogyan is kerülhetett oda.

 • Fejre céloztak az izraeli kommandósok

  A 2010 májusi flottilla-támadás kilenc török áldozata közül hetet többször is meglõttek az izraeli kommandósok, ötüket pedig a fejükön is értek találatok – derítette ki a törvényszéki orvostani vizsgálat.

 • Borzalom! Levágta terhes felesége orrát és füleit

  Levágta terhes felesége orrát és füleit egy férfi Törökország délkeleti részén.

  Török sajtóértesülések szerint a férj így akart bosszút állni házastársán, amiért az a rendõrségen panaszt emelt ellene rendszeres bántalmazásai miatt. Mivel a feleség terhessége elõrehaladott állapotban volt, az orvosok császármetszéssel világra segítették a gyermeket. Jelenleg a plasztikai sebészet bevetésével próbálják megmenteni a nõ súlyosan megcsonkított arcát.

 • Beperelnek két hatéves gyereket New Yorkban

  Felelõsségre vonhatónak találta az egyik New York-i bíróság azt a két hatéves gyereket, akik biciklijeikkel elütöttek egy idõs hölgyet: a hölgy késõbb meghalt.

 • Vaskerítés nyársalt fel két tizenéves ukrán fiút

  Ungvár - Vasrudak nyársaltak fel két iskolásfiút a kelet-ukrajnai Poltava megye egyik falujában szerda este, amikor egy fáról hegyes végû kerítésbe zuhantak; mindkettõjüket a vasrudakra nyársalva szállították kórházba.

  A 10 és 12 éves fiú barackot szedett a házuk udvarán, amikor letört alattuk a fa ága. Mindketten úgy estek az alattuk lévõ kerítésbe, hogy két-két vasrúd fúrta át a testüket. A segítségükre sietõ szomszédok kivágták a kerítésnek azt a részét, amelyre felnyársalódtak, s úgy szállították õket a poltavai megyei kórházba - írta csütörtökön a kijevi Szegodnya címû napilap internetes kiadása.

 • Durva! Kitépte ellenfele szívét a ketrecharcos

  Jarrod Wyatt amerikai ketrecharcos darabokra marcangolta edzõtársát. Kivágta társa nyelvét, letépte arcáról a bõrt, és kivájta a szemét.

 • 31 ujjú kisfiú

  A kínai kisfiúnak egy génmutáció miatt van 15 ujja a kezén és 16 a lábán. Összesen 31 ujja van a hatéves kisfiúnak, azonban nem világrekorder szeretne lenni. Egy mûtéttel valószínûleg sikerült az orvosoknak megoldani, hogy kezein és lábain is 10-10 ujja legyen, mint normális esetben.

 • Kilencemeletnyi zuhanást élet túl lommatracok révén

 • Utak szélén hagyott testrészek

  London - Az utóbbi évek legbizarrabb gyilkossági ügyében nyomoznak a britek: a sötét ügy felderítésén dolgozó száznál is több rendõr és detektív ugyanannak a holttestnek a darabjait öt helyszínrõl szedte eddig össze.

 • Hat éven át bezárva tartotta és többször megerõszakolta lányát egy lengyel férfi

  Varsó - Hat éven át fogságban tartotta és rendszeresen megerõszakolta saját lányát egy lengyel férfi, akinek letartóztatását hétfõn rendelte el a bíróság.

  A kelet-lengyelországi Siemiatycze rendõrségének közleménye szerint "nagy valószínûséggel szexuális erõszak következtében" esett teherbe az a fiatal nõ, aki két, apjától származó gyermeknek adott életet; egyikük 2005-ben, a másik 2007-ben született.

 • Két hétig dugdosta halott férjét a házban

  Egy 72 esztendõs romániai özvegyasszony két héten át házában õrizte elhunyt férje holttestét.

 • Legalább öt gyermeket földeltek el a Jersey szigeti intézetben

  London - Bár a rendõrség legalább öt gyermek megcsonkított maradványaira bukkant a brit korona fennhatósága alá tartozó Jersey szigetén egy hajdani gyermekotthonban, nem rendelkezik elég bizonyítékkal ahhoz, hogy vádat emeljen bárki ellen is a feltételezett kínzások és gyermekgyilkosságok ügyében - közölte csütörtökön egy brit rendõrségi szóvivõ.

 • Kilencéves négyszeres életmentõ

  Moszkva - Egy kilencéves kislány négy kisgyereket mentett ki egy égõ házból Baskíriában.

  A rönkfából épült, hagyományos házacska Mamjak faluban állt, és egy édesanya lakott benne három lányával és négy unokájával - legidõsebb lányának négy gyerekével. A mama második legidõsebb lányával szerdán este dolgozni ment és a 15 éves Mására meg a 9 éves Szására (ezúttal a név lányé, méghozzá a kis hõsé) hagyta a kisebbeket.

 • Másfél ezer körtét evett eddig

  Másfél ezer villanykörtét evett meg eddig életében egy kínai férfi, de kutyabaja.

 • Húsz emeletnyi zuhanást élt túl egy kínai fiú

  Egy parkoló gépkocsira zuhant 20. emeleti lakásuk nyitott ablakából egy 10 éves kínai fiú - az orvosok csodával határosnak nevezik, hogy a gyerek túlélte a balesetet.

 • Hihetetlen - a hitvesi csók után kiestek az erkélyen

  Borzalmas vége lett egy frissen kötött házasságnak: a menyasszony meghalt, a võlegény súlyos sérülésekkel került kórházba, miután elcsattant az elsõ csók.