rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Éveken át gyilkolt egy macedón újságíró, s meg is írta

 • Share on Tumblr

  Minden kiderült!?!

  Belgrád - Éveken át idõs nõket gyilkolt egy macedón újságíró, s a bûncselekményekrõl szóló tudósításaiért még tisztességes szerzõi honoráriumot is felvett.

  Vlado Tanevski, az Utrinski Vesnik címû szkopjei napilapnak a nyugat-macedóniai Kicevóban mûködõ tudósítója bizonyítottan megölt két, a hatvanas éveiben járó nõt, miután megerõszakolta és kegyetlenül bántalmazta õket. A rendõrség további két, hasonló korú nõ megölésével gyanúsítja.

  A fõvárosi szerkesztõségében "jó tollúként" számon tartott vidéki tudósító rendszeresen írt a gyilkosságokról, a megerõszakolt, összevert, mûanyagkábellel megfojtott és nejlonzsákba tett áldozatok családtagjaival folytatott beszélgetésekrõl. Mindig jól értesült volt, kollégáinak nagyon tetszettek részletdús, bennfentességrõl tanúskodó beszámolói.

  Végül épp ezek terelték rá a gyanút. Tanevski ugyanis olyan dolgokról is beszámolt tudósításaiban, amelyekrõl a nyomozók se tudtak, csak az ismerhette õket, aki tevékeny résztvevõje volt a bûncselekményeknek.

  A gyilkos ráadásul feledékenynek is bizonyult: miután 2004-ben két - bûnösségét a per folyamán végig tagadó - embert elítéltek két idõs asszony meggyilkolásáért, újabb gyilkosságai után az õ bûnösségükre utaló megjegyzéseket tett tudósításaiban, figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy börtönben õrzött raboknak ritkán van alkalmuk kínzással és gyilkossággal befejezett nemi erõszak elkövetésére.

  A sajtónak nyilatkozó nyomozók, ha homályosan fogalmazva is, de sejtették, hogy pszichikailag legalábbis labilisnak mondható személlyel van dolguk. Vlado Tanevskinek nagyon rossz a viszonya idõs, takarítónõként dolgozó anyjával, s bizonyított és feltételezett, az anyjával azonos korú áldozatai is mind az általa - munkája miatt - sûrûn látogatott közintézmények takarítónõi voltak.

  TOVÁBBI fejlemények:

  Öngyilkos lett a cellájában az a macedón újságíró, aki több idõs nõt kegyetlenül megölt, majd bûncselekményeirõl szenzációs tudósításokat írt lapjának.

  Vlado Tanevskirõl, az Utrinski Vesnik címû szkopjei napilapnak a nyugat-macedóniai Kicevóban mûködõ tudósítója egy vizesvödörbe fojtotta magát, közölte a macedón rendõrség szóvivõje, aki szerint nem találtak olyan jelet, amely azt mutatná, hogy erõszak történt.

  Az újságíróról a hétvégén bebizonyosodott, hogy megölt két 65 éves nõt, miután megerõszakolta és kegyetlenül bántalmazta õket. A rendõrség még két - egy 56 egy 79 éves - nõ megölésével is gyanúsította, miután a házában és gépkocsijában a bûnösségét valószínûsítõ bizonyítékokat találtak.

  Az országos terjesztésû napilapja fõvárosi szerkesztõségében "jó tollúként" számon tartott tudósító rendszeresen írt a gyilkosságokról, a megerõszakolt, összevert, mûanyagkábellel megfojtott és nejlonzsákba tett áldozatok családtagjaival folytatott beszélgetésekrõl. Mindig jól értesült volt, kollégáinak nagyon tetszettek részletdús, bennfentességrõl tanúskodó beszámolói.

  Végül épp ezek terelték rá a gyanút. Tanevski ugyanis olyan dolgokról is beszámolt tudósításaiban, amelyekrõl vagy a nyomozók se tudtak, vagy ha igen, akkor nem közölték a nyilvánossággal.

  A gyilkos ráadásul feledékenynek is bizonyult: miután 2004-ben két - bûnösségét a per folyamán végig tagadó - embert elítéltek két idõs asszony meggyilkolásáért, újabb gyilkosságai után az õ bûnösségükre utaló megjegyzéseket tett tudósításaiban, figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy börtönben õrzött raboknak ritkán van alkalmuk kínzással és gyilkossággal befejezett nemi erõszak elkövetésére.

  A vizsgálatot végzõ nyomozók utaltak rá, hogy Vlado Tanevskinek nagyon rossz volt a viszonya idõs, takarítónõként dolgozó anyjával. Bizonyított és feltételezett - az anyjához hasonlóan idõs - áldozatai is mind takarítónõk voltak, s olyan közintézményekben dolgoztak, amelyeket munkája során többször felkeresett.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Az anya szíve megszakadt, amikor azonosították fia holttestét

  Szarajevó - Egy boszniai anya szíve megállt, amikor megtudta, hogy a fia holttestét 16 évvel a délszláv háború után megtalálták egy tömegsírban és azonosították - jelentette a bosnyák média.

  "Sajnálatos, hogy anyám nem tudott részt venni rég eltûntnek hitt fia végsõ búcsúztatásán" - mondta Enver Hadzihasanovic, az azonosított férfi bátyja a Dnevni Avaz címû bosnyák napilapnak. Anyát és fiát így együtt temették el kedden Szarajevóban.

 • Több mint 15 ezer euró egy 14 éves lányért Berlinben

  Pontosan 15.500 euróért kelt egy 14 éves kurd lány Berlin szívében. A hír megrázta a német fõvárost, és a berlini szenátusban is sokkot okozott.

 • Durva összecsapás Párizs elõvárosaiban

  Az éjjel közel hatvan rendõr sérült meg - közülük öten súlyos sérüléseket szenvedtek - a Párizs külvárosában, Val d'Oise-ban folytatott összecsapásokban. Hétfõn éjjel sem enyhült a feszültség, amely egyébként hosszú évekre tekint vissza. A zavargások tovább terjedtek a szomszédos települések felé: Garges-lès-Gonesse, Goussainville, Ermont-Eaubonne, Cergy, Sarcelles et Gonesse szintén tüzet fogott. A sérült karhatalmi erõk ellátására valóságos tábori kórházat állítottak fel.

 • Õrölt fekete embereket, ajánl a tagliatellához egy ausztrál szakácskönyv

  Újranyomják egy szakácskönyv 7000 példányát Ausztráliában, mert az egy elírás miatt finomra õrölt fekete bors (black pepper) helyett "õrölt fekete embereket" (black people) ajánl hozzávalóként egy olasz tésztaételhez.

 • Szomjan halt saját szemétlabirintusában egy idõs férfi

  London - Valószínûleg szomjan halt az a 74 éves brit férfi, aki Broughtonban, a lakásában felhalmozott szemétlabirintusban esett csapdába.

  A Daily Mail címû brit napilap beszámolója szerint Gordon Stewart olyan hatalmas mennyiségû hulladékot - dobozokat, bevásárlószatyrokat, törött bútort - gyûjtött össze otthonában, hogy csak egy sajátos "csatornarendszeren" közlekedhetett a helyiségek között.

 • Jutalmat kap a becsületes torpedótaláló

  Elvesztett egy torpedót a tajvani haditengerészet, amely most pénzjutalmat tûzött ki a becsületes megtalálónak.

 • Szerelmi bánat miatt levágta nemiszervét

  Annyira sokkolta a fiatal indonéziai férfit az a hír, hogy kedvese más férfihoz megy feleségül, hogy pszichésen összeomlott, és öncsonkítást hajtott végre, hogy bizonyítsa a nõ iránti hûségét.

 • 15 gyerekébõl egyet elfelejtett

  Letartóztattak egy 43 éves asszonyt az USA-ban, mert egy szupermarketben felejtette a kislányát.

 • Másfél ezer körtét evett eddig

  Másfél ezer villanykörtét evett meg eddig életében egy kínai férfi, de kutyabaja.

 • Hajcsat a tüdõben

  Moszkva - Hat centiméteres hajcsatot találtak egy kétéves kislány tüdejében a kis páciens négy hónapnyi betegeskedését követõen Moszkvában.

  A fõváros melletti Ogyincovóban élõ Mása tavasszal köhögni kezdett, a gyermekorvos megfázást állapított meg s ennek megfelelõ kezelést rendelt a betegségre, amely azonban nem javult, hanem éppenséggel súlyosbodott.

 • Durván drágítják az ajándékozást a bankok

  Alig villognak akciós ajánlatok a banki honlapokon a karácsonyi vásárlási szezon kezdetén, de azért a költekezést ösztönzõ hitelkonstrukciókat nem nehéz megtalálni. Fedezet nélküli hiteleket 18-38 százalékos THM mellett kaphatunk, de ha jelzálogot jegyeztetünk be lakásunkra, a mutató 6-8 százalékosra csökken. A bankok a svájcifrank-alapú hitelek felé terelik ügyfeleiket, és csaknem mindegyik pénzintézet trükközik a THM-mel, így ajánlataik érdemben nem összevethetõk.

 • Savban oldotta fel a kisfiút - 17 év után szabadon engedték

  Szabadon engedtek egy maffiózót, aki igazi szadizmusról tett tanúbizonyságot, amikor megölt egy 11 éves gyermeket. Az indok: a gyilkos depresszióban szenved.

 • 40 métert zuhant - túlélte az esést

  Negyvenemeletnyi zuhanást élt túl egy New York-i öngyilkosjelölt, aki egy parkoló autó szélvédõjén átesve a jármû hátsó ülésén ért földet.

  A 22 éves Thomas Magill a feltételezések szerint annak köszönheti életét, hogy a Dodge Charger karosszériája csillapította becsapódás erejét.

 • Megfagyott egy kisfiú az ágyában

  Gyakorlatilag megfagyott egy három hónapos kisfiú Piatra Neamþ megyében, miközben a szülei aludtak. A szülõk felelõtlenségét az is súlyosbítja, hogy a gyermek holttestén az alultápláltság jelei mutatkoztak.

 • Bosszú! Hasához ragasztották a csalfa férj péniszét!

  Csúnya bosszút állt felesége és két szeretõje egy amerikai férfin: a csalfa férjet az ágyhoz kötözték, bekötötték a szemét, majd a hasához ragasztották a péniszét.

  A feleség, Tracy Hood Davis, a 43 éves Wendy Sewell, és a 48 éves Therese Ziemann, néhány hete jöttek rá, hogy imádatuk tárgya több vasat is tart a tûzben, ezért közös bosszút forraltak – írta az AP hírügynökség. Velük tartott Ziemann testvére, a 43 éves Michelle Belliveau is, aki a nõk vallomása szerint csak csendes szemlélõ volt, és semmilyen kapcsolatban nem állt a férfival.

  Ziemann egy wisconsini motelbe csalta az áldozatot, és szexjátékokat kezdett vele játszani. Lepedõkkel kikötözte a férfit az ágyhoz, bekötötte a szemét, az ígéretes folytatás helyett azonban egy ollóval levágta szeretõje nadrágját, és egy rendkívül erõs ragasztóval a férfi hasához ragasztotta annak péniszét.

  Ezután sms-t küldött a többi nõnek, és együtt folytatták a lelki terrort. Az áldozat szerint fegyverrel fenyegették, hogy lelövik, de a nõk csak annyit ismertek el, hogy megkérdezték tõle: „ugye tudod, hogy most le is lõhetnénk”?

  A férfi végül segítségért kiáltozott, ekkor a négy nõ elszaladt, de még magukkal vitték áldozatuk pénztárcáját, mobiltelefonját és autóját is. A férfi végül elrágta köteleit, és a szomszédoktól kért segítséget.

  A rendõrség vádat emelt a nõk ellen, büntetésük akár hat év börtön is lehet.

 • Hullákkal kereskednek

  Hátborzongató piacra specializálódott amerikai cégekrõl számolt be a CNBC. A tudósítás szerint több olyan társaság is mûködik, amely holttestekkel kereskedik, mégpedig olyanokéval, akik a testük haláluk utáni felhasználására életükben nem adtak engedélyt. Az emberi szövetekre szüksége van az orvostudománynak, ám az ilyen irányú kereslet immár meghaladja a "kínálatot", ezzel magyarázható az illegális tevékenység térnyerése.