2021.05.14. - Bonifác

Átgázol a tüntetõkön a busz - videóval

Átgázol a tüntetõkön a busz - videóval
Sokkoló felvétel jelent meg a világsajtóban több helyen: négy embert elgázolt egy autóbusz Venezuelában egy spontán tüntetés alatt. Az áldozatok közül senki sem halt meg, egy nõ azonban súlyos sérüléseket szenvedett, és még nem tudni, túléli-e a balesetet. A sofõr ellen büntetõeljárás indult többek között amiatt, hogy elhagyta a helyszínt. Venezuelában az õszi árvizek miatt lakás nélkül maradt emberek vonultak utcára. A hatóságok érdektelensége miatt a tüntetõk egy része megpróbált matracokkal lezárni egy többsávos, forgalmat utat. Egy busz sofõrje azonban fittyet hányt a felháborodott emberekre, és közéjük hajtott.
A jármû kerekei alá négy ember került. A hurrogás általános sikítozába váltott, senki sem akarta elhinni, hogy valaki képes volt a tüntetõk közé hajtani. A kirendelt katonák megpróbálták feltartóztatni a sofõrt, õ azonban továbbhajtott.

Az áldozatok közül senki sem halt meg, egy nõ azonban súlyos sérüléseket szenvedett, és még nem tudni, túléli-e a balesetet. A sofõr ellen büntetõeljárás indult többek között amiatt, hogy elhagyta a helyszínt.