2021.05.12. - Pongrác

Újabb kismamagyilkosság a babáért az Egyesült Államokban

Újabb kismamagyilkosság a babáért az Egyesült Államokban
Pittsburgh - Három héten belül már a második brutális kismamagyilkosság történt az Egyesült Államokban: az áldozat méhébõl - akárcsak a július elejei esetnél - kivágták gyermekét.

Ezúttal Pittsburghben történt a mészárlás, egy 38 éves nõ a tettes, akit szintén gyermek iránti vágy vezérelt tettének elkövetésében. Miután késsel kivágta áldozata méhébõl a gyermeket, kórházba vitte és azt mondta, hogy az övé. Hamar kiderült azonban, hogy nemigen szülhette, mire azt hazudta, hogy ezer dollárért - 140 ezer forintért - vette a babát annak anyjától.
A rendõrség igen gyorsan összekapcsolta a szálakat - a 18 éves áldozatot és 38 esztendõs mészárosát - és kiderült, hogy a brutális gyerekrabló már 1990-ben is megkéselt egy nõt és megszerezte annak 3 hetes gyermekét. A babára épségben talált rá a rendõrség, az anya sem halt bele sérüléseibe, s az akkor még csak 20 esztendõs bûnös pedig 10 év börtönt kapott, de 1998-ben már szabadult.

Július elején a Washington állambeli Kennewickben vágott ki késsel gyermeket egy 27 éves, mindenórás kismamából egy 23 esztendõs nõ. A kismama meghalt, a csecsemõt válságos állapotban szállították kórházba. Az a gyilkos is a sajátjaként próbálta feltüntetni a gyereket a gyilkosság éjszakáján rögzített telefonos segélyhívásokkal. A rendõrség kötelet, dobozvágó kést, egy pár véres kesztyût, véres papírtörlõt, cumisüveget és kis zoknikat talált nála.