rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Durva katonai balesetek, tévedések

 • Ime néhány nagyon veszélyes dolog ami miatt emberek halhatnak meg, vagy akár az emberiség is kihalhat.

  1958. március 11.
  Egy B-47 bombázó, amely a georgiai Hunter légitámaszpontról tartott Európába, véletlenül ledobott egy élesítetlen atombombát a dél-karolinai Mars Bluff fölött, egyenesen Walter Gregg kertjébe, ahol a bomba konvencionális robbanóanyaga felrobbant, 20 méter átmérõjû 5-10 méter mély krátert hagyva maga után, és megsemmisítve egy lakóháza, valamint megrongálva öt másik házat és a templomot. A légierõ 54000 dollár kártérítést fizetett.

  1970. június
  Az USS Tautog nukleáris meghajtású tengeralattjáró összeütközik a szovjet K-108 nukleáris meghajtású tengeralattjáróval. Mindketten visszatérnek bázisukra javításra. A K-108-ból egy darab propeller beágyazódott a Tautogba.

  1974
  A brit HMS Tiger nukleáris tengeralattjáró a máltai Valletta kikötõben horgonyzott, amikor a munkálatok közben egy torpedót véletlenül ráejtettek az egyik nukleáris fegyverre (ennél gyilkosabb kombináció nem sok van - süni :-). Ha robbanás következik be, több mérföldes körzetben szennyezték volna a fõváros kikötõjét.

  1975. november 22.
  Szicília közelében éjszaka összeütközött az amerikai USS John F. Kennedy repülõgép-anyahajó az USS Belknap cirkálóval. Komoly tüzek keletkeztek, amelyeket épphogy sikerült távol tartani az USS Belknap elülsõ fegyverraktárától, így nem sérültek meg a nukleáris fegyverek.

  1981. november 2.
  Skóciában az amerikai USS Hollandról egy tengeralattjáróra való átrakodás közben egy daru leejt egy Poseidon nukleáris rakétát, amely 5 métert zuhan szabadon, mielõtt a csörlõ megfogja - épp a tengeralattjáró teste felett.

  1984. március 21.
  Az amerikai USS Kitty Hawk repülögép-anyahajó összeütközik egy szovjet tengeralattjáróval. Mindkettõn számos nukleáris fegyver van.

  1992. február 11.
  A Barents-tengeren, a szeveromorszki tengeralattjáró-bázis közelében összeütközik az amerikai USS Baton Rouge és az orosz Barracuda tengeralattjáró. Mindkettõ képes elhagyni a helyszínt, de a Barracudát leselejtezik, majd egy évvel késõbb a Baton Rouge-t is.

  2000 augusztus 12.
  Gyakorlatozás közben a Kurszk orosz nukleáris tengeralattjáró egyik torpedója berobban, a hajó elsüllyed a Barents-tengeren. 118-an meghalnak. A roncsot egy évvel késõbb felszínre hozzák.

  2001. február 9.
  Az amerikai USS Greenville nukleáris tengeralattjáró Hawaii partjainál emelkedés közben elsüllyeszti a japán Ehime Maru halász- és oktatóhajót. 35-en, köztük diákok, meghalnak.

  1956. december
  Egy tesztelés során Cape Canaveralról fellõtt (robbanófej nélküli) Snark cirkálórakétával elvesztették a kapcsolatot, a rakéta a brazil õserdõk fölött tûnt el. Egy farmer talált rá 26 évvel késõbb.

  1980. szeptember 20.
  Arkansas államban egy Titan II interkontinentális ballisztikus rakéta silójában egy technikus elejtett franciakulcsa eltalálja a rakétát, szivárgást okozva a nagynyomású üzemanyagtartályban. A komplexumot kiürítik. 8 óra múlva a szivárgó üzemanyag berobban, 1 halálos áldozatot okozva és 21 embert megsebesítve. A robbanás leszakította a siló 740 tonnás ajtaját és 200 méter magasba röpítette a robbanófejet.

  1993. november
  Egy Cseljabinszk közeli fegyvergyárból két alkalmazott ellop 2 nukleáris robbanófejet. A fegyvereket rövid idõ múlva megtalálják egy autóparkolóban.

  1960. október 5.
  Az Észak-Amerikai Légvédelmi Parancsnokság (NORAD, ez irányítja az amerikai nukleáris robbanófejjel ellátott interkontinentális ballisztikus rakétákat (ICBM-eket) és a nukleáris stretégiai bombázókat) "korai elõrejelzés" (early-warning) rendszere figyelmeztetõ jelzést küldött, mely szerint masszív szovjet nukleáris csapás közeleg az Egyesült Államokhoz. Valójában egy számítógép hibájából a távolságmérésnél két nulla eltûnt: a 4000km távolságban érzékelt rakétának tûnõ jelek a 400 000 km-re levõ Holdrõl verõdtek vissza.

  1962. augusztus 23.
  Egy a kanadai Ellesmere szigetrõl az alaszkai Barter szigetre tartó B-52 stratégiai bombázó navigációs hiba miatt 500 km-re megközelítette a szovjet légteret a Vrangel-szigetnél, ahol feltételezések szerint elfogó vadászgép bázis volt. Az ilyen hibák megismétlõdését elkerülendõ, az ilyen magas földrajzi szélességen haladó, nehezen navigálható útvonalakat megváltoztatták. Ezek a változások azonban csak lassan léptek életbe, és az 1962 októberi kubai rakétaválság alatt is ugyanez az útvonal volt mindennap használatban.

  1962. október 24. (kubai rakétaválság)
  Egy szovjet mûhold felrobbant, amelyet állítólag ICBM támadásnak vélt a NORAD (a vonatkozó dokumentumok titkosítását nem oldották fel).

  1962. október 25. (kubai rakétaválság)
  Az amerikai Duluth irányítóközpontban egy biztonsági õr egy kerítésen átmászó alakra lett figyelmes. Aktiválta "szabotázs" riasztót, mely a környék összes bázisán megszólalt. Hibás huzalozás miatt az egyik bázison a nukleáris fegyverzetû F-106A gépek felszállására utasító riasztó szólalt meg. Mivel a kubai rakétaválság miatt nem voltak riadógyakorlatok, a pilóták azt hitték, kitört a 3. világháború. Felszállás elõtt sikerült értesíteni a gépeket a hibáról. Késõbb kiderült, az eredeti behatoló egy medve volt.

  1962. október 26.
  A kubai rakétaválság alatt valamennyi ICBM-et nukleáris robbanófejjel látták el (amit bizonyára az szovjet titkosszolgálat is tudott). Kivéve (ám ezt nem biztos hogy tudta a szovjet titkosszolgálat) azt a Titan rakétát, amelynek ezen éjszaka volt tesztkilövése, amit aggodalom nélkül végre is hajtottak.

  1962. október 28.
  A moorestowni radarbázison egy szimulált, kubáról indított atomtámadás szalagjai futottak, miközben egy mûhold jelent meg a horizonton. Az összezavarodott operátorok a parancsnokságnak nukleáris támadást jelentettek. Nem voltak mûködésben a területet lefedõ többi radarok, amelyek megerõsíthették volna a kubából közelgõ rakéta veszélyét. Végül a floridai becsapódás elõre jelzett ideje után sem történt semmi, és ez az információ idõben eljutott minden vezetési szintre.

  1979. november 9.
  Egyszerre 4 különbözõ parancsnokság (NORAD fõparancsnokság, SAC, Pentagon, Alternatív Nemzeti Katonai Parancsnoki Központ) képernyõi egyszerre hatalmas számú az USA fele közeledõ szovjet rakétát kezdtek el jelezni. A légierõ számos gépe, többek között az elnöki különgép is a levegõbe emelkedett - az elnök nélkül! A pánik és káosz ellenére 6 percen belül sikerült az egyik radarállomással kapcsolatba lépni, akik jelezték, hogy nem észlelnek rakétákat. Mint kiderült, csak egy számítógépes szimulációról volt szó. Késõbb külön telepet hoztak létre erre a célra, hogy ne kelljen a katonai használatban lévõ rendszereken futtatni a tesztszalagokat.

  1980. június 3.
  Egy számítógépalkatrész hibájából a NORAD rendszer hibásan szovjet rakétatámadást jelzett. 100 B-52 és az elnöki katonai különgép készült a felszállásra. Még idõben észlelték, hogy számítógépes hibáról van szó, de a hamis jelzés három nappal késõbb megismétlõdött. A problémát egy hibás áramkör okozta, aminek eredményeként véletlenszerû számjegyek jelentek meg a dektektált rakéták száma helyén.

  1983. szeptember. 26.
  A nyolcvanas évek elején a szovjet vezetés attól tartott, hogy az amerikaiak nukleáris háborúra készülnek. Ezen a napon egy szovjet korai elõrejelzõ mûhold tévesen több amerikai Minuteman nukleáris ballisztikus rakéta indítását jelezte. A mûholdfigyelõ központban megszólalt az általános riadó, és a katonai központ feladata volt a megfelelõ válaszlépések elrendelése (ekkoriban a szovjetunió vezetõjének még nem volt "nukleáris aktatáskája" a közvetlen irányításhoz). A szolgálatot teljesítõ tiszt, Sztaniszlav Petrov, habár biztos nem lehetett benne, végül úgy döntött, valószínûleg téves riadóról van szó.

  1995. január 25.
  Egy a norvég Spitzbergákról fellõtt meteorológiai rakétát az orosz "korai elõrejelzés" rendszer támadásnak ítélt, és riadót rendelt el. Hamarosan kimérték, hogy a becsapódás Oroszország területén kívül következik be. Késõbb kiderült, hogy Norvégia elõre elküldött bejelentése az orosz védelmi minisztérium bürokráciájában akadt el.


 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Fél fejét lemûtötték - egy gennyes fog miatt

  Amikor fél évvel ezelõtt begennyesedett a 18 éves horvát fiatalember foga, még nem sejtette, hogy ez a látszólag ártalmatlan egészségügyi probléma élet-halál harccá válik.

  Felkavaró történet.

  Tomislav Grdeniæ agyát tízszer mûtötték meg az orvosok, mert egy gennyes fog miatt szepszis lépett fel nála.

  Annak ellenére, hogy nem sok jót jósoltak neki, a 18 éves horvát fiú mégis életben maradt, igaz, fél koponyája odalett.

 • 120 évet is kaphat a disznóerõszakoló férfi

  Rács mögött töltheti egész hátralévõ életét az az amerikai férfi, akit tetten értek, amint disznókon követett el szexuális erõszakot. Andrew Lee Nash 52 éves állattenyésztõ Mississippibe valósi. Egy napon, a disznókat vizsgáló állatorvos négy állaton súlyos hüvelyfertõzést állapított meg, és azonnal nemi erõszakra gyanakodott.

  A doktor azonnal értesítette a hatóságokat, akik úgy döntöttek, rejtett kamerát szerelnek fel a Nash farmjára, hogy kiderítsék az igazságot.

 • Egy kilátóból zuhant az autó a házra - fotóval!

  Óriási szerencséjére a sofõr nem ült az autóban, és a házban sem volt senki, amikor a kilátóról egy házra zuhant az autó.

  Mint utóbb kiderült, meglátván a gyönyörû kilátást, és az abban rejlõ lehetõségeket az olasz Maria Rizzo kiszállt a kocsijából, hogy elkészítse élete felvételét, de parkoláskor nem húzta be a kéziféket. A mûvészi eredményrõl nem sokat tudni, az anyagi kár azonban biztos olyan mértékû, hogy sokáig nem fogja elfelejteni. A háziakat sem lehet irigyelni a látványért, ami hazaérkezéskor fogadta õket.

 • Durva koncert - Fojtogatták és kirabolták a topmodellt

  Naomi Campbellt a Led Zeppelin koncertjén kis híján megfojtotta egyik rajongója. Több szempontból is emlékezetes lesz a Led Zeppelin visszatérõ koncertje Naomi Campbell számára. A topmodell egyrészt szerencsésnek mondhatja magát, hiszen benne volt abban a húszezer emberben, aki megcsodálhatta a 27 után összeállt legendás rockbandát, másrészt azonban valószínûleg rémálmaiban is vissza fog térni az este. Egy rajongója ugyanis kis híján megfojtotta Naomit, amikor kitépte nyakából VIP belépõjét. Egy szemtanú elmondása szerint a férfi a modell háta mögül érkezett, megpróbálta leszedni a sztár nyakából a kártyát, a madzag azonban beleakadt a hajába.

 • Elefánt esett egy cirkuszi dolgozóra

  Egy elefánt agyonnyomott egy cirkuszi dolgozót Ausztráliában.

  Az állatot éppen egy teherautóról próbálták lehozni, amikor ráesett a férfira. A baleset a Sydney-tõl 680 kilométerre levõ Yamba városában történt. Sajtóértesülések szerint az 50 éves cirkuszi munkás két éve volt az Anna nevû elefánt gondozója. A mentõszolgálat egy szóvivõje azt mondta, a balesetet szenvedett férfi szíve...

 • Durva! Nem akart fogamzásgátlót szedni, inkább megölte gyerekeit (fotóval)

  Döbbenetes! Két lánya után nem akart több gyereket nevelni. Megölte babáit. Két komplikált szülése miatt nem akart több gyereket, ezért végzett 8 újszülött gyermekével a francia ápolónõ, Dominique Cottrez (45). Mindezek ellenére a hírek szerint a rendõrségen a nyomozóknak azt mondta az asszony, hogy nem volt hajlandó fogamzásgátlót szedni, arról sem akart hallani, hogy nõgyógyászhoz forduljon egyéb védekezési módok miatt. Pedig minden problémája megoldódhatott volna. Szörnyû tettéért az ügyészség életfogytiglani börtönbüntetést kért, de pszichiáterek jelenleg enyhítõ körülmény feltárása miatt vizsgálják a nõt.

 • Majdnem belehalt a tanulásba

  Ahogy a legtöbb diák, Sara Thompson is szorgalmasan készült érettségi vizsgáira, ez azonban kis híján az életébe került.

  A 18 éves lánynál ugyanis a rengeteg órányi ülés mélyvénás trombózist váltott ki, és már járni is alig tudott.

  Mire az angol irodalom vizsgát írta, a jobb lába már annyira feldagadt, hogy 8 centiméterrel nagyobb volt, mint a bal.

 • Négy évi élt pengével a fejében

  Tíz centiméteres késpengével agyában élt négy évig egy kínai férfi.

  Durva eset.

  Mivel az utóbbi idõben erõs fejfájásai voltak, orvoshoz fordult, ám maga is elszörnyülködött, amikor a röntgenfelvételen meglátta, a fejében tíz centis vasdarab lapul.

  A 37 éves Li Fut, aki a kínai Jünnan tartományban él, 2006-ban egy rablás alkalmával szúrták fejen egy késsel.

 • Kilenc gyermeket nemzett a lányait megerõszakoló apa

  London - Két lányát rendszeresen megerõszakolva kilenc gyermeket nemzett egy férfi Nagy-Britanniában. Két megyében is széles körû vizsgálat kezdõdött annak megállapítására, mekkora felelõsség terheli a rendõrséget és a helyi szociális intézményeket a több mint két évtizedig folyó vérfertõzésért.

  Az 56 éves sheffieldi üzletember - aki ma már börtönben ül - 25 éven át kényszerítette lányait szexuális kapcsolatra. Nyolcéves koruktól erõszakoskodott velük hetente többször is, és ütötte-verte, a gáztûzhely lángjához tartotta õket, ha ellenálltak.

 • 135 napig éhségsztrájkolt - elérte célját

  Guillermo Farinas ellenzéki aktivista a politikai foglyok szabadon engedése miatt fejezte be tiltakozását. Farinas annak hatására hozta meg döntését, hogy a nap folyamán a kubai hatóságok közölték, a közeljövõben kiengednek a börtönökbõl 52 politikai elítéltet. - mondták az aktivistával a Santa Clara-i kórházban tartózkodó társai. "Guillermo Farinas ettõl a pillanattól véget vetett éhségsztrájkjának" - jelentette be a szintén ellenzéki Gisela Delgado, miután meglátogatta a 48 éves internetes újságírót, aki 2010.március óta a Santa Clara -i kórház intenzív osztályán fekszik, egyre romló állapotban.

 • Forró olajat öntött a lány fejére - durva fotóval!

  Hannah Orpin újra mosolyog. Ez nagy szó, azok után, hogy tavaly novemberben forró olajat öntött egy pincérnõ a 21 éves brit lány fejére.

  Csodás gyógyulásként emlegetik a 21 esztendõs Hannah Orpin esetét, hiszen súlyos égési sérüléseket szenvedett el, miután forró olajat löttyintettek a fejére. A lány barátaival tartott hazafelé (Dagenhamba), de megálltak egy woodfordi gyorsétteremnél. Leadták a rendelésüket és mivel sokallották a várakozást, megkérdezték a pincérnõjüket, mikor lesz kész a hamburger.

 • Animals Vs Humans - kivel törõdsz?

  Gyakran felmerül a gondolat annál, akinél az állatjólét és az állati jogok téma, hogy az emberi jólét egyes helyeken miért nem ügy?! Fontosabb az állatok védelme, mint az embereké?!

  Miért töltünk idõt azzal, hogy megpróbálunk állatoknak segíteni, amikor több millió ember meghal éhen, dehidrációban és háborúban a harmadik világ országaiban?

  Mi a fontosabb, az állatok védelme vagy az ember védelme?!

 • Átgázol a tüntetõkön a busz - videóval

  Sokkoló felvétel jelent meg a világsajtóban több helyen: négy embert elgázolt egy autóbusz Venezuelában egy spontán tüntetés alatt. Az áldozatok közül senki sem halt meg, egy nõ azonban súlyos sérüléseket szenvedett, és még nem tudni, túléli-e a balesetet. A sofõr ellen büntetõeljárás indult többek között amiatt, hogy elhagyta a helyszínt. Venezuelában az õszi árvizek miatt lakás nélkül maradt emberek vonultak utcára. A hatóságok érdektelensége miatt a tüntetõk egy része megpróbált matracokkal lezárni egy többsávos, forgalmat utat. Egy busz sofõrje azonban fittyet hányt a felháborodott emberekre, és közéjük hajtott.

 • Lefejezte az albinó kislányt, vérébõl bájital készülhet

  Az dél-afrikai Szváziföldön újabb rituális gyilkosság áldozata lett egy 11 éves albínó kislány.

  A folyónál mosta a ruhákat az albínó kislány, majd barátaival elindult hazafelé. Egy maszkos férfi megtámadta, a gyerekek szeme láttára hátba lõtte, majd elhurcolta a 11 éves Banele Nxumalot. Késõbb a folyóban találták meg lefejezett holttestét. A dél-afrikai Szváziföldön élõ albínókat többször érte már támadás, nemrég a kezeit vágták le egy ugyancsak 11 éves áldozatnak a gyilkosság után.

 • Húsdarálóba szorult a kislány keze

  Egy kétéves kislány egész kézfejét bekapta az elektromos húsdaráló, amellyel a zöldséges raguhoz szükséges húst akarta ledarálni az édesanyja.

  Az étel helyett azonban a gyerek kézfejét nyelte el a gép.

  Már csak az ordításra figyelt fel egy kétéves kislány anyukája, aki egy pillanatra fordult el fõzés közben. A gyerek, aki ott sündörgött a konyhában, egy óvatlan pillanatban belenyúlt a húsdarálóba, ahová az egész kézfeje beszorult.

 • Szõrarcú farkaslány - elfogadják osztálytársai a kislányt

  A 11 éves thai lány, Supatra Sasuphan azt mondja, amióta bekerült a Guinness Rekordok könyvébe, mint a világ legszõrösebb lánya, elképesztõen népszerû lett bangkoki iskolájában.

  Supatra Ambras egyike annak az ötven embernek, akik Ambras szindrómában szenvednek. A betegség lényege, hogy egy hibás kromoszóma miatt haj növi be a betegek arcát és testét. Ám míg legtöbbjüket kerülik az emberek, mint egy leprást, addig a sajtóban csak farkaslányként emlegetett Supatra a legnépszerûbb gyerek lett iskolájában, szeretik és elfogadják társai.