rss
bohócdoktor vizit szja 1%
 • Durva katonai balesetek, tévedések

 • Ime néhány nagyon veszélyes dolog ami miatt emberek halhatnak meg, vagy akár az emberiség is kihalhat.

  1958. március 11.
  Egy B-47 bombázó, amely a georgiai Hunter légitámaszpontról tartott Európába, véletlenül ledobott egy élesítetlen atombombát a dél-karolinai Mars Bluff fölött, egyenesen Walter Gregg kertjébe, ahol a bomba konvencionális robbanóanyaga felrobbant, 20 méter átmérõjû 5-10 méter mély krátert hagyva maga után, és megsemmisítve egy lakóháza, valamint megrongálva öt másik házat és a templomot. A légierõ 54000 dollár kártérítést fizetett.

  1970. június
  Az USS Tautog nukleáris meghajtású tengeralattjáró összeütközik a szovjet K-108 nukleáris meghajtású tengeralattjáróval. Mindketten visszatérnek bázisukra javításra. A K-108-ból egy darab propeller beágyazódott a Tautogba.

  1974
  A brit HMS Tiger nukleáris tengeralattjáró a máltai Valletta kikötõben horgonyzott, amikor a munkálatok közben egy torpedót véletlenül ráejtettek az egyik nukleáris fegyverre (ennél gyilkosabb kombináció nem sok van - süni :-). Ha robbanás következik be, több mérföldes körzetben szennyezték volna a fõváros kikötõjét.

  1975. november 22.
  Szicília közelében éjszaka összeütközött az amerikai USS John F. Kennedy repülõgép-anyahajó az USS Belknap cirkálóval. Komoly tüzek keletkeztek, amelyeket épphogy sikerült távol tartani az USS Belknap elülsõ fegyverraktárától, így nem sérültek meg a nukleáris fegyverek.

  1981. november 2.
  Skóciában az amerikai USS Hollandról egy tengeralattjáróra való átrakodás közben egy daru leejt egy Poseidon nukleáris rakétát, amely 5 métert zuhan szabadon, mielõtt a csörlõ megfogja - épp a tengeralattjáró teste felett.

  1984. március 21.
  Az amerikai USS Kitty Hawk repülögép-anyahajó összeütközik egy szovjet tengeralattjáróval. Mindkettõn számos nukleáris fegyver van.

  1992. február 11.
  A Barents-tengeren, a szeveromorszki tengeralattjáró-bázis közelében összeütközik az amerikai USS Baton Rouge és az orosz Barracuda tengeralattjáró. Mindkettõ képes elhagyni a helyszínt, de a Barracudát leselejtezik, majd egy évvel késõbb a Baton Rouge-t is.

  2000 augusztus 12.
  Gyakorlatozás közben a Kurszk orosz nukleáris tengeralattjáró egyik torpedója berobban, a hajó elsüllyed a Barents-tengeren. 118-an meghalnak. A roncsot egy évvel késõbb felszínre hozzák.

  2001. február 9.
  Az amerikai USS Greenville nukleáris tengeralattjáró Hawaii partjainál emelkedés közben elsüllyeszti a japán Ehime Maru halász- és oktatóhajót. 35-en, köztük diákok, meghalnak.

  1956. december
  Egy tesztelés során Cape Canaveralról fellõtt (robbanófej nélküli) Snark cirkálórakétával elvesztették a kapcsolatot, a rakéta a brazil õserdõk fölött tûnt el. Egy farmer talált rá 26 évvel késõbb.

  1980. szeptember 20.
  Arkansas államban egy Titan II interkontinentális ballisztikus rakéta silójában egy technikus elejtett franciakulcsa eltalálja a rakétát, szivárgást okozva a nagynyomású üzemanyagtartályban. A komplexumot kiürítik. 8 óra múlva a szivárgó üzemanyag berobban, 1 halálos áldozatot okozva és 21 embert megsebesítve. A robbanás leszakította a siló 740 tonnás ajtaját és 200 méter magasba röpítette a robbanófejet.

  1993. november
  Egy Cseljabinszk közeli fegyvergyárból két alkalmazott ellop 2 nukleáris robbanófejet. A fegyvereket rövid idõ múlva megtalálják egy autóparkolóban.

  1960. október 5.
  Az Észak-Amerikai Légvédelmi Parancsnokság (NORAD, ez irányítja az amerikai nukleáris robbanófejjel ellátott interkontinentális ballisztikus rakétákat (ICBM-eket) és a nukleáris stretégiai bombázókat) "korai elõrejelzés" (early-warning) rendszere figyelmeztetõ jelzést küldött, mely szerint masszív szovjet nukleáris csapás közeleg az Egyesült Államokhoz. Valójában egy számítógép hibájából a távolságmérésnél két nulla eltûnt: a 4000km távolságban érzékelt rakétának tûnõ jelek a 400 000 km-re levõ Holdrõl verõdtek vissza.

  1962. augusztus 23.
  Egy a kanadai Ellesmere szigetrõl az alaszkai Barter szigetre tartó B-52 stratégiai bombázó navigációs hiba miatt 500 km-re megközelítette a szovjet légteret a Vrangel-szigetnél, ahol feltételezések szerint elfogó vadászgép bázis volt. Az ilyen hibák megismétlõdését elkerülendõ, az ilyen magas földrajzi szélességen haladó, nehezen navigálható útvonalakat megváltoztatták. Ezek a változások azonban csak lassan léptek életbe, és az 1962 októberi kubai rakétaválság alatt is ugyanez az útvonal volt mindennap használatban.

  1962. október 24. (kubai rakétaválság)
  Egy szovjet mûhold felrobbant, amelyet állítólag ICBM támadásnak vélt a NORAD (a vonatkozó dokumentumok titkosítását nem oldották fel).

  1962. október 25. (kubai rakétaválság)
  Az amerikai Duluth irányítóközpontban egy biztonsági õr egy kerítésen átmászó alakra lett figyelmes. Aktiválta "szabotázs" riasztót, mely a környék összes bázisán megszólalt. Hibás huzalozás miatt az egyik bázison a nukleáris fegyverzetû F-106A gépek felszállására utasító riasztó szólalt meg. Mivel a kubai rakétaválság miatt nem voltak riadógyakorlatok, a pilóták azt hitték, kitört a 3. világháború. Felszállás elõtt sikerült értesíteni a gépeket a hibáról. Késõbb kiderült, az eredeti behatoló egy medve volt.

  1962. október 26.
  A kubai rakétaválság alatt valamennyi ICBM-et nukleáris robbanófejjel látták el (amit bizonyára az szovjet titkosszolgálat is tudott). Kivéve (ám ezt nem biztos hogy tudta a szovjet titkosszolgálat) azt a Titan rakétát, amelynek ezen éjszaka volt tesztkilövése, amit aggodalom nélkül végre is hajtottak.

  1962. október 28.
  A moorestowni radarbázison egy szimulált, kubáról indított atomtámadás szalagjai futottak, miközben egy mûhold jelent meg a horizonton. Az összezavarodott operátorok a parancsnokságnak nukleáris támadást jelentettek. Nem voltak mûködésben a területet lefedõ többi radarok, amelyek megerõsíthették volna a kubából közelgõ rakéta veszélyét. Végül a floridai becsapódás elõre jelzett ideje után sem történt semmi, és ez az információ idõben eljutott minden vezetési szintre.

  1979. november 9.
  Egyszerre 4 különbözõ parancsnokság (NORAD fõparancsnokság, SAC, Pentagon, Alternatív Nemzeti Katonai Parancsnoki Központ) képernyõi egyszerre hatalmas számú az USA fele közeledõ szovjet rakétát kezdtek el jelezni. A légierõ számos gépe, többek között az elnöki különgép is a levegõbe emelkedett - az elnök nélkül! A pánik és káosz ellenére 6 percen belül sikerült az egyik radarállomással kapcsolatba lépni, akik jelezték, hogy nem észlelnek rakétákat. Mint kiderült, csak egy számítógépes szimulációról volt szó. Késõbb külön telepet hoztak létre erre a célra, hogy ne kelljen a katonai használatban lévõ rendszereken futtatni a tesztszalagokat.

  1980. június 3.
  Egy számítógépalkatrész hibájából a NORAD rendszer hibásan szovjet rakétatámadást jelzett. 100 B-52 és az elnöki katonai különgép készült a felszállásra. Még idõben észlelték, hogy számítógépes hibáról van szó, de a hamis jelzés három nappal késõbb megismétlõdött. A problémát egy hibás áramkör okozta, aminek eredményeként véletlenszerû számjegyek jelentek meg a dektektált rakéták száma helyén.

  1983. szeptember. 26.
  A nyolcvanas évek elején a szovjet vezetés attól tartott, hogy az amerikaiak nukleáris háborúra készülnek. Ezen a napon egy szovjet korai elõrejelzõ mûhold tévesen több amerikai Minuteman nukleáris ballisztikus rakéta indítását jelezte. A mûholdfigyelõ központban megszólalt az általános riadó, és a katonai központ feladata volt a megfelelõ válaszlépések elrendelése (ekkoriban a szovjetunió vezetõjének még nem volt "nukleáris aktatáskája" a közvetlen irányításhoz). A szolgálatot teljesítõ tiszt, Sztaniszlav Petrov, habár biztos nem lehetett benne, végül úgy döntött, valószínûleg téves riadóról van szó.

  1995. január 25.
  Egy a norvég Spitzbergákról fellõtt meteorológiai rakétát az orosz "korai elõrejelzés" rendszer támadásnak ítélt, és riadót rendelt el. Hamarosan kimérték, hogy a becsapódás Oroszország területén kívül következik be. Késõbb kiderült, hogy Norvégia elõre elküldött bejelentése az orosz védelmi minisztérium bürokráciájában akadt el.


 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Negyedszerre temették el

  Nemrég beszámoltunk arról, hogy elhunyt a Kanadában élõ Terry Black, aki csak névrokona a hazánkban élõ egykori transzvesztita elõadónak. Danika és Fannika édesapja a StoryOnline-nak elmondta, miután megjelent a gyászhír, rengetegen hívták õt és barátait is.

  A Hal a tortán egykori sztárja nem vette szívére, hogy megjelent egy hír, miszerint meghalt Terry Black. Mint mondja, nem elõször temették már el, tulajdinképpen ez volt a negyedik alkalom, hogy halálhírét keltették.

 • Elrabolták, majd megették a 16 éves lányt

  Két orosz fiú feldarabolt egy fiatal lányt, akinek húsát hasábburgonyával megették. Makszim Golovackij és Jurij Mozsnov még csak húsz évesek, máris súlyos emberölés miatt állnak a bíróság elõtt. Az orosz vádhatóság egy tizenhat éves diáklány, Karina Barduchiant megölésével és feldarabolásával vádolja õket.

  A vád szerint a fiatalok még tavaly egy házibuli alkalmával a fürdõszobában vízbe folytották, majd annak testét feldarabolták, kisütötték és elfogyasztották, a maradékot pedig a szemétbe dobták.

 • Háziállataival szexelt a miniszterek orvosa

  Elképesztõ történet borzolja az idegeket Ljubljanában. A szlovén elit orvosaként ismert Saso Baricevicet saját kutyái tépték szét, ami már önmagában is érdekes, az viszont még inkább, hogy kiderült: az orvos rendszeresen szexelt az állatokkal. Hab a tortán, hogy a boncoláskor arra is rájöttek, Baricevic korábban nõ volt, évekkel ezelõtt titokban mûtette át magát férfivé. Saso Baricevic jónevû ljubljanai orvos volt, klinikájában szinte a teljes szlovén elit bejáratos volt. Az ismert orvos február elején hunyt el, a férfire villájában találtak rá.

 • Durva! Két méhe van a fiatal anyukának!

  Mona 18 éves koráig nem is sejtette, hogy más, mint a többi lány.

  Akkor egy idõs orvos mondta neki: két méhe, méhnyaka, sõt két hüvelye van. Bizonyosságot azonban csak kisfia, Zsombor születése hozott.

  Mona derûs, szép, fiatal, sportos anya. Senki nem gondolná, hogy egy láthatatlan testi rendellenességgel él: két szaporítószerv rendszerrel született. 'Tizennyolc éves koromban egy idõs doktor megvizsgált, és azt mondta, más vagyok, mint a többi lány, de további tíz évig nem bizonyosodott be, hogy igaza van.

 • Két fejû csecsemõ született Indiában - csupán néhány óráig élt

  Furcsa csecsemõ látta meg a napvilágot 2010 decemberében az indiai Tirupati városban: az orvosok egy kétfejû kisbabát segítettek a világra.

  Megdöbbentõ eset.

  A csecsemõ csupán néhány óráig élt.

  Az orvosok szerint a második fej azért fejlõdhetett ki a csecsemõn, mert eredetileg ketten voltak, vagyis ikrekként fogantak az anyaméhben.

 • Halott tigriskölykök a hûtõben

  Pár napja a parkban levágtak egy fokozottan védett hat éves szibériai anyatigrist. A hatóságok akkor kezdtek nyomozni, és bukkantak rá kedden az újabb állattetemekre. Az állatkert gondozói azt mondták, hogy a bengáli tigriskölykök születéskor pusztultak el.
  Az anyatigrist megnyúzták, fejét és lábait levágták. Szakértõk szerint kegyetlen és szakszerû volt a mészárlás. Az egyik állatkerti dolgozó azt mondta, hogy a parkot nagyon kevesen látogatták, naponta alig 20-an váltottak jegyet.

 • Medencébe parkolt a nõ

  Egy nõi vezetõ egy medencébe parkolt, majd elsétált sértetlenül.

  A hölgy autójával keresztül ment egy gáton, egy 15 méteres töltésen, majd egy használaton kívüli medencében landolt.

  Az asszony, akinek a nevét nem közölték összetörte a BMW-jét miközben, beleborult a Monterey-i Garden Fitness úszómedencéjébe.

  Szerencsére a becsapódáskor senki nem tartózkodott sem a vízben, sem annak környékén.

 • Sörösüveggel támadtak a határõrökre

  A határõrök csak igazoltatni akarták a két fiatalembert, mire õk támadásba lendültek. A lökösházi határõrökre támadt sörösüveggel két fiatal. A határõrök igazoltatni akarták a 24 és 14 éves fiatalembert, mikor az idõsebb férfi kiugrott az autóból és a kezében lévõ üveggel le akarta ütni az egyik járõrt, a határõrnek sikerült kivédenie a támadást - derül ki a hirado.hu-hoz eljutatott közleménybõl. Közben az autóban ülõ másik - a 14 éves - fiatal szintén támadni akart, de az õ támadását is hárították a határõrök, ezt követõen mindkettõjüket megbilincselték.

 • Torzszülöttet mûtenek!

  Torz arccal született a 36 éves kínai nõi, ami eddigi élete során rengeteg nehézséget és keserûséget okozott száméra: enni és beszélni is nehezen tudott, az emberek pedig rettenetesen megrémültek tõle, valahányszor látták. Most azonban egy mûszaki cég Smile Project nevû jótékonysági kampányának keretében lehetõsége nyílik az átfogón plasztikai mûtétre.

  Kang Sanmei a kínai Taipingshang faluban született, az orvosok óriási döbbenetére a végletekig eltorzult arccal.

 • Mûtétjére gyûjt a 7 végtagú kisfiú - durva fotóval

  Kumar Paswan a 7 végtagú 8 éves kisfiú szeretné, ha megmûtenék, ezért pénzgyûjtésbe kezdett.

  Kumar parazita ikertestvére végtagjaival a testén jött világra. Sokan úgy gondolják, hogy az indiai sokkarú isten, Lakshmi földi megtestesítõje, ám vannak jó páran, akik úgy vélik, hogy õ egy torzszülött.

  A fiút sokszor kigúnyolják, ezért emiatt alig mozdul ki otthonról. Ám nem hajlandó feladni a reményt, úgy gondolja, hogy egyszer normális gyerek lesz belõle.

 • Brutális élõsködõ a kislány testében

  Amerikai kutatók megtalálták a piócák T. rexét Dél-Amerikában, amely elõszeretettel élõsködik az orr nyálkahártyáján. Egy perui 9 éves lány orrában találták meg a hatalmas fogú élõlényt. A lány szülei azután próbáltak segítséget kérni, hogy a folyamatosan tavakban és folyókban úszkáló lány különleges érzésrõl számolt be, ahogy fogalmazott, valami él az orrában. A T. rexnek nyolc nagy méretû (0,13 milliméteres) foga van, az állat hossza pedig alig 5 centiméter. Tudósok szerint, így Renzo Arauco-Brown szerint is az állandó gazdaszervezetet egyelõre nem ismert, az viszont biztosnak tûnik, hogy az emberi orroknak kevéssé képes ellenállni.

 • Már több mint száz gyermek halálát követelte Nigériában az aranyláz

  Már legalább 170 gyermek halt meg Nigériában az illegális aranybányászattal okozott ólomszennyezés következtében, az életben maradt kiskorúak esetében pedig akár hosszú távú neurológiai következményekkel is járhat a szervezetükbe került nehézfém magas koncentrációja. Az aranytartalékok felfedezése Nigéria északnyugati részén Zamfara államban óriási lázba hozta a környéken élõ szegény farmereket, akik kétkezi munkával láttak neki a sziklák feltörésének, mit sem sejtve arról, hogy az arany olyan magas koncentrációban tartalmaz ólmot, hogy az már az egészségre komoly veszélyt jelent.

 • Falat építettek az autópályára

  Kínai útkarbantartók másfél méteres falat húztak fel éjjel az autópályán, hogy védjék a munkásokat. Nem világították ki és nem voltak figyelmeztetõ táblák sem.

  A Kína középsõ részén, Xi’an városa közelében (Senhszi tartomány) emelt falba tucatnyi autó rohant bele.

  Az egyik túlélõ azt mondta utólag, hogy a légzsákok megmentették õt és a családját, de nem volt mindenki ilyen szerencsés.

 • Tíz évig feküdt lakásában egy nõ mumifikálódott holtteste Ukrajnában

  Szinte hihetetlen!

  Ungvár - Tíz évig feküdt lakótelepi lakásában egy idõs nõ holtteste a kelet-ukrajnai Kramatorszkban; a mumifikálódott tetemre egy folyásnak indult vízcsap nyomán bukkantak.

  A Donyeck megyei város kilencszintes tömbházának egyik harmadik emeleti, akkor 69 éves lakóját pont tíz éve tévesztették szem elõl a szomszédai. A hiánya nem tûnt fel, ezért nem keresték, ám a napokban elkezdett folyni a lakásában egy vízcsap.

 • Tragikus véget ért a móka (videóval!)

  Tragikus véget ért egy neves energiaital égisze alatt megrendezett mókás repülõverseny.

  Az évente megrendezett parádén házilag összetákolt, repülõ vagy legtöbbször röpképtelen alkalmatosságokon mérik össze tudásukat a résztvevõk, de az egyik induló, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, egy életen át viseli majd elhibázott kalandjának következményét. A nõversenyzõ és csapata egy zongorát belezett ki, hogy aztán a tetejére ülve, azzal együtt vitorlázzon le a tíz méter magas rámpáról, de az ugrás csúnya véget ért.

 • Megölte férjét, aztán a rokonokkal kerestette

  Elfogta és õrizetbe vette a rendõrség azt a nõt, aki a gyanú szerint meggyilkolta saját férjét Kisvarsányban, majd hogy elterelje magáról a gyanút, a rokonságát összecsõdítve a keresésére indult.

  A nõvel együtt õrizetbe vették a rendõrök az egyik rokonát is, aki a gyanú szerint ugyancsak részt vett a bûncselekményben.

  A tettestárs saját huszonéves unokafivére volt.