rss
bohócdoktor vizit szja 1%
 • Durva katonai balesetek, tévedések

 • Ime néhány nagyon veszélyes dolog ami miatt emberek halhatnak meg, vagy akár az emberiség is kihalhat.

  1958. március 11.
  Egy B-47 bombázó, amely a georgiai Hunter légitámaszpontról tartott Európába, véletlenül ledobott egy élesítetlen atombombát a dél-karolinai Mars Bluff fölött, egyenesen Walter Gregg kertjébe, ahol a bomba konvencionális robbanóanyaga felrobbant, 20 méter átmérõjû 5-10 méter mély krátert hagyva maga után, és megsemmisítve egy lakóháza, valamint megrongálva öt másik házat és a templomot. A légierõ 54000 dollár kártérítést fizetett.

  1970. június
  Az USS Tautog nukleáris meghajtású tengeralattjáró összeütközik a szovjet K-108 nukleáris meghajtású tengeralattjáróval. Mindketten visszatérnek bázisukra javításra. A K-108-ból egy darab propeller beágyazódott a Tautogba.

  1974
  A brit HMS Tiger nukleáris tengeralattjáró a máltai Valletta kikötõben horgonyzott, amikor a munkálatok közben egy torpedót véletlenül ráejtettek az egyik nukleáris fegyverre (ennél gyilkosabb kombináció nem sok van - süni :-). Ha robbanás következik be, több mérföldes körzetben szennyezték volna a fõváros kikötõjét.

  1975. november 22.
  Szicília közelében éjszaka összeütközött az amerikai USS John F. Kennedy repülõgép-anyahajó az USS Belknap cirkálóval. Komoly tüzek keletkeztek, amelyeket épphogy sikerült távol tartani az USS Belknap elülsõ fegyverraktárától, így nem sérültek meg a nukleáris fegyverek.

  1981. november 2.
  Skóciában az amerikai USS Hollandról egy tengeralattjáróra való átrakodás közben egy daru leejt egy Poseidon nukleáris rakétát, amely 5 métert zuhan szabadon, mielõtt a csörlõ megfogja - épp a tengeralattjáró teste felett.

  1984. március 21.
  Az amerikai USS Kitty Hawk repülögép-anyahajó összeütközik egy szovjet tengeralattjáróval. Mindkettõn számos nukleáris fegyver van.

  1992. február 11.
  A Barents-tengeren, a szeveromorszki tengeralattjáró-bázis közelében összeütközik az amerikai USS Baton Rouge és az orosz Barracuda tengeralattjáró. Mindkettõ képes elhagyni a helyszínt, de a Barracudát leselejtezik, majd egy évvel késõbb a Baton Rouge-t is.

  2000 augusztus 12.
  Gyakorlatozás közben a Kurszk orosz nukleáris tengeralattjáró egyik torpedója berobban, a hajó elsüllyed a Barents-tengeren. 118-an meghalnak. A roncsot egy évvel késõbb felszínre hozzák.

  2001. február 9.
  Az amerikai USS Greenville nukleáris tengeralattjáró Hawaii partjainál emelkedés közben elsüllyeszti a japán Ehime Maru halász- és oktatóhajót. 35-en, köztük diákok, meghalnak.

  1956. december
  Egy tesztelés során Cape Canaveralról fellõtt (robbanófej nélküli) Snark cirkálórakétával elvesztették a kapcsolatot, a rakéta a brazil õserdõk fölött tûnt el. Egy farmer talált rá 26 évvel késõbb.

  1980. szeptember 20.
  Arkansas államban egy Titan II interkontinentális ballisztikus rakéta silójában egy technikus elejtett franciakulcsa eltalálja a rakétát, szivárgást okozva a nagynyomású üzemanyagtartályban. A komplexumot kiürítik. 8 óra múlva a szivárgó üzemanyag berobban, 1 halálos áldozatot okozva és 21 embert megsebesítve. A robbanás leszakította a siló 740 tonnás ajtaját és 200 méter magasba röpítette a robbanófejet.

  1993. november
  Egy Cseljabinszk közeli fegyvergyárból két alkalmazott ellop 2 nukleáris robbanófejet. A fegyvereket rövid idõ múlva megtalálják egy autóparkolóban.

  1960. október 5.
  Az Észak-Amerikai Légvédelmi Parancsnokság (NORAD, ez irányítja az amerikai nukleáris robbanófejjel ellátott interkontinentális ballisztikus rakétákat (ICBM-eket) és a nukleáris stretégiai bombázókat) "korai elõrejelzés" (early-warning) rendszere figyelmeztetõ jelzést küldött, mely szerint masszív szovjet nukleáris csapás közeleg az Egyesült Államokhoz. Valójában egy számítógép hibájából a távolságmérésnél két nulla eltûnt: a 4000km távolságban érzékelt rakétának tûnõ jelek a 400 000 km-re levõ Holdrõl verõdtek vissza.

  1962. augusztus 23.
  Egy a kanadai Ellesmere szigetrõl az alaszkai Barter szigetre tartó B-52 stratégiai bombázó navigációs hiba miatt 500 km-re megközelítette a szovjet légteret a Vrangel-szigetnél, ahol feltételezések szerint elfogó vadászgép bázis volt. Az ilyen hibák megismétlõdését elkerülendõ, az ilyen magas földrajzi szélességen haladó, nehezen navigálható útvonalakat megváltoztatták. Ezek a változások azonban csak lassan léptek életbe, és az 1962 októberi kubai rakétaválság alatt is ugyanez az útvonal volt mindennap használatban.

  1962. október 24. (kubai rakétaválság)
  Egy szovjet mûhold felrobbant, amelyet állítólag ICBM támadásnak vélt a NORAD (a vonatkozó dokumentumok titkosítását nem oldották fel).

  1962. október 25. (kubai rakétaválság)
  Az amerikai Duluth irányítóközpontban egy biztonsági õr egy kerítésen átmászó alakra lett figyelmes. Aktiválta "szabotázs" riasztót, mely a környék összes bázisán megszólalt. Hibás huzalozás miatt az egyik bázison a nukleáris fegyverzetû F-106A gépek felszállására utasító riasztó szólalt meg. Mivel a kubai rakétaválság miatt nem voltak riadógyakorlatok, a pilóták azt hitték, kitört a 3. világháború. Felszállás elõtt sikerült értesíteni a gépeket a hibáról. Késõbb kiderült, az eredeti behatoló egy medve volt.

  1962. október 26.
  A kubai rakétaválság alatt valamennyi ICBM-et nukleáris robbanófejjel látták el (amit bizonyára az szovjet titkosszolgálat is tudott). Kivéve (ám ezt nem biztos hogy tudta a szovjet titkosszolgálat) azt a Titan rakétát, amelynek ezen éjszaka volt tesztkilövése, amit aggodalom nélkül végre is hajtottak.

  1962. október 28.
  A moorestowni radarbázison egy szimulált, kubáról indított atomtámadás szalagjai futottak, miközben egy mûhold jelent meg a horizonton. Az összezavarodott operátorok a parancsnokságnak nukleáris támadást jelentettek. Nem voltak mûködésben a területet lefedõ többi radarok, amelyek megerõsíthették volna a kubából közelgõ rakéta veszélyét. Végül a floridai becsapódás elõre jelzett ideje után sem történt semmi, és ez az információ idõben eljutott minden vezetési szintre.

  1979. november 9.
  Egyszerre 4 különbözõ parancsnokság (NORAD fõparancsnokság, SAC, Pentagon, Alternatív Nemzeti Katonai Parancsnoki Központ) képernyõi egyszerre hatalmas számú az USA fele közeledõ szovjet rakétát kezdtek el jelezni. A légierõ számos gépe, többek között az elnöki különgép is a levegõbe emelkedett - az elnök nélkül! A pánik és káosz ellenére 6 percen belül sikerült az egyik radarállomással kapcsolatba lépni, akik jelezték, hogy nem észlelnek rakétákat. Mint kiderült, csak egy számítógépes szimulációról volt szó. Késõbb külön telepet hoztak létre erre a célra, hogy ne kelljen a katonai használatban lévõ rendszereken futtatni a tesztszalagokat.

  1980. június 3.
  Egy számítógépalkatrész hibájából a NORAD rendszer hibásan szovjet rakétatámadást jelzett. 100 B-52 és az elnöki katonai különgép készült a felszállásra. Még idõben észlelték, hogy számítógépes hibáról van szó, de a hamis jelzés három nappal késõbb megismétlõdött. A problémát egy hibás áramkör okozta, aminek eredményeként véletlenszerû számjegyek jelentek meg a dektektált rakéták száma helyén.

  1983. szeptember. 26.
  A nyolcvanas évek elején a szovjet vezetés attól tartott, hogy az amerikaiak nukleáris háborúra készülnek. Ezen a napon egy szovjet korai elõrejelzõ mûhold tévesen több amerikai Minuteman nukleáris ballisztikus rakéta indítását jelezte. A mûholdfigyelõ központban megszólalt az általános riadó, és a katonai központ feladata volt a megfelelõ válaszlépések elrendelése (ekkoriban a szovjetunió vezetõjének még nem volt "nukleáris aktatáskája" a közvetlen irányításhoz). A szolgálatot teljesítõ tiszt, Sztaniszlav Petrov, habár biztos nem lehetett benne, végül úgy döntött, valószínûleg téves riadóról van szó.

  1995. január 25.
  Egy a norvég Spitzbergákról fellõtt meteorológiai rakétát az orosz "korai elõrejelzés" rendszer támadásnak ítélt, és riadót rendelt el. Hamarosan kimérték, hogy a becsapódás Oroszország területén kívül következik be. Késõbb kiderült, hogy Norvégia elõre elküldött bejelentése az orosz védelmi minisztérium bürokráciájában akadt el.


 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Levágott fejjel pózolt, a képet gyerekek találták meg a mobiljában

  Levágott fejjel pózolt, a képet gyerekek találták meg a mobiljábanAzonosították azt a brit férfit, aki egy levágott fejjel és más emberi testrészekkel pózolt fotókon. A képeket gyerekek találták egy mobiltelefonban.

  Aylesbury-ben él, 26 éves és David Amornak hívják azt a férfit, aki egy levágott emberi fejjel és más testrészekkel pózol képeken. Morbid dolog, de talán még sokkolóbb, hogy a fotókat két, tizenéves testvérpár találta egy mobiltelefonban. Amikor meglátták a képeket rosszul lettek.

 • Férget találtak a szemében

  Férget találtak a szemébenÉlő kukacot találtak a beteg szemében - Az 5 éves Paul egyik reggel fájlalta a szemét, de a szülei nem tulajdonítottak neki különösebb jelentőséget. Eltelt pár nap, és a gyerek szeme kissé bevérzett, ám gondolták, hogy a rosszaság megint nem aludt egész éjszaka, és majd elmúlik. Teltek múltak a napok, de egyre csak vörösebb lett a szeme. Elvitték orvoshoz, aki azonnali műtétet javasolt, mert az ultrahangon tumort fedezett fel. Az első bemetszés ejtése után különös dolgot vett észre, valami mozog a szemgolyóban.

 • Orosz rulett a lakodalmon - fejbe lõtte magát a vendég (videóval!)

  Az egyik peches vendég a játék hevében egyszerûen fejbe lõtte magát a menyasszony és a võlegény szeme láttára egy oroszországi esküvõn. A rendõrség letartóztatta a másik vendéget, akitõl az orosz rulett ötlete és a fegyver származott. Az egyik vendég éppen pohárköszöntõt mondott, aztán viccbõl a fejéhez tartott egy pisztolyt, majd elsütötte – nyugodta volt, mert azt hitte, hogy a pisztoly tára teljesen üres. Ám ekkor a fegyvert egy másik vendég elvette a kezébõl – mondván hogy ez csak játék – és õ is elsütötte, ám a tárban mégiscsak lapult egy töltényt.

 • Börtönt kapott a kudarcot vallott 'halottfeltámasztó'

  Ki ne várná vissza halott szeretteit?

  Moszkva - Tizenegy rendbeli csalásban találta a moszkvai bíróság bûnösnek azt az orosz férfit, aki elhunyt szeretteik feltámasztását ígérte a gyászoló családoknak - a kudarcot vallott "csodatévõ" tizenegy évet tölthet a rács mögött.

  Mellékbüntetésként a "halottfeltámasztónak" 1 millió rubeles (6,3 millió forint) pénzbírságot kell kifizetnie - olvasható a Yahoo és a RIA Novosztyi hírei között.

 • Nem érez fájdalmat a 3 éves kisfiú - önmagát csonkítja

  Nem érez fájdalmat a 3 éves kisfiú - önmagát csonkítjaNem egyszer tett szándékosan magában kárt egy három éves kisfiú Shropshire-ben. A kicsi folyamatosan megsebzi magát anélkül, hogy bármit is érezne a fájdalomból. Josh Hodgkiss egy ritka genetikai rendellenességben, a Smith-Magenis szindrómában szenved, ami miatt nem érzékeli a fájdalmat. A szülők hatalmas összegeket költöttek már arra, hogy legalább a lakásukat akadálymentessé tegyék. Csak 12 ezer fontba került, hogy kijavítsák a fiúcska okozta károkat, és eltüntessék az éles kiszögelléseket, a gyermek hálószobájából pedig tízezer angol fontért tüntették el a sarkakat.

 • Leszakadt a füle a könyököstől (Videóval!)

  Leszakadt a füle a könyököstől (Videóval!)Leszakadt a harcos füle a brutális könyököstől, amelyet a verseny alatt kapott Shane Tyner MMA-versenyző.

  Elképesztő sérülést szenvedett Shane Tyner MMA-versenyző, amikor egy mérkőzésen ellenfele, Kenneth Crowder földharc közben brutálisan lekönyökölte. A szenvedő félnek leszakadt egy darab a füléből. A baleset után a versenyt leállították, és a sérült Shane Tyner fülét az orvosok ellátták.

 • All-African Amputee Football bajnokság

  A foci világbajnokság ideje alatt indult útjának Sierra Leone-ban egy új sport kezdeményezés. Azaz nem is új sport, hanem maga a foci, annyi különbséggel, hogy amputált lábú gyerekek a játékosok. A kezdõ meccsen a házigazda Sierra Leone játszott Ghana ellen. Az öt résztvevõ csapatban 6 mezõnyjátékos és egy kapus kap helyet; a versenyt a FIFA szponzorálja. A játékosok nagy része polgáháborúk során vesztették el végtegjaikat. Több ezer embernek kellett Sierra Leone-ban levágni végtagját az ország belsõ zavargásaiban, melyek 2002-ben értek véget.

 • Megereszkedett a bõre - durva fotóval

  Egyelõre nincs túl sok esély arra, hogy normális kinézete legyen annak a kínai nõnek, akinek közel 20 kilót nyom a megereszkedett bõre. Egy ritka, súlyos betegségben szenved.

  A neurofibromatózis (von Recklinghausen-kór) örökletes betegség.

  A bõrben és a test más részein sok lágy, rendellenes idegszövet-növedék (neurofibroma) jelenik meg, általában a kamaszkor után. Ebben a ritka betegségben szenved 20 esztendõs kora óta a kínai Tan.

 • Életveszély árnyékában - 10 éves torreádor?!

  Küzdhet-e bikával egy tízéves kisfiú?

  Ha az ember rákattint a YouTube internetes portálra, számos meggyõzõ felvételt találhat Michelito Lagravere tízéves mexikói bikaviadorról, akinek dél-franciaországi fellépése a minap komoly vitát váltott ki a veszélyes sport szerelmesei és ellenzõi között.

  A tízesztendõs Michelito eddig 60 bikát ölt meg küzdelemben.

 • Éhes medvék csapdájában egy orosz geológuscsoport

  Pácban a kutatók

  Vlagyivosztok - Vagy harminc éhes barnamedve ejtett csapdába egy Kamcsatkán dolgozó orosz geológuscsoportot.

  Az orosz félsziget egy eldugott vidékén a szeizmikus aktivitást tanulmányozó kutatók nem merik elhagyni a szállásukat, mert a tábor körül megjelentek a félelmetes ragadozók. A csoport két geológusa július 18-án egy medvetámadás áldozata lett - jelentették kedden az illetékesek.

 • Charles Manson követõje 19. alkalommal sem kapott kegyelmet

  Tizenkilencedik alkalommal sem kapott kegyelmet Charles Manson amerikai sorozatgyilkos egyik követõje, akit évtizedekkel ezelõtt életfogytig tartó börtönre ítéltek. A 60 éves Leslie Van Houten negyven évvel ezelõtt vett részt a Manson-féle mészárlásban, kegyelmi kérvényét azonban ezúttal sem fogadták el - számolt be róla helyi idõ szerint kedden a CNN amerikai hírtelevízió.

  Az illetékes fellebbezési bizottság tavaly szeptemberben a Manson-banda egy másik tagjának, Susan Atkinsnak a kérelmét is visszautasította.

 • Egy kilátóból zuhant az autó a házra - fotóval!

  Óriási szerencséjére a sofõr nem ült az autóban, és a házban sem volt senki, amikor a kilátóról egy házra zuhant az autó.

  Mint utóbb kiderült, meglátván a gyönyörû kilátást, és az abban rejlõ lehetõségeket az olasz Maria Rizzo kiszállt a kocsijából, hogy elkészítse élete felvételét, de parkoláskor nem húzta be a kéziféket. A mûvészi eredményrõl nem sokat tudni, az anyagi kár azonban biztos olyan mértékû, hogy sokáig nem fogja elfelejteni. A háziakat sem lehet irigyelni a látványért, ami hazaérkezéskor fogadta õket.

 • Barlangban talált gyerekek - saját nyelven beszélnek

  Mosdatlanok, vadak és semmilyen értelmes nyelvet nem beszélnek azok a kolumbiai gyerekek, akik barlangban éltek szüleikkel.

  Megdöbbentõ

  A Rosales szülõk Bogotától 300 kilométerre, 2600 méterrel a tengerszint felett, barlangban élnek.

  A helyi gyámügy emberei úgy tudták két gyermekük van, de kiderült, hogy öt gyerkõc szaladgál körülöttük.

 • Hatalmas fejjel született egy csecsemõ

  Alaposan megdolgoztatta az orvosokat Texasban az a csecsemõ, akit kétszer akkora fejjel született, mint a normális kisbabák. A 11 hónapos Klauss vízfejûséggel jött a világra, az idegsebészek hatalmas erõfeszítéseket tesznek jelenleg is, hogy megmentsék az életét.

  A szerint Klauss koponyájából megpróbálják eltávolítani a nagy mennyiségû folyadékot, mely nyomás alatt tartja az agyat. A kezelés több hónapig is eltarthat, és fennáll a veszélye, hogy a kisfiú vak, süket vagy béna marad.

 • Durva! Nem akart fogamzásgátlót szedni, inkább megölte gyerekeit (fotóval)

  Döbbenetes! Két lánya után nem akart több gyereket nevelni. Megölte babáit. Két komplikált szülése miatt nem akart több gyereket, ezért végzett 8 újszülött gyermekével a francia ápolónõ, Dominique Cottrez (45). Mindezek ellenére a hírek szerint a rendõrségen a nyomozóknak azt mondta az asszony, hogy nem volt hajlandó fogamzásgátlót szedni, arról sem akart hallani, hogy nõgyógyászhoz forduljon egyéb védekezési módok miatt. Pedig minden problémája megoldódhatott volna. Szörnyû tettéért az ügyészség életfogytiglani börtönbüntetést kért, de pszichiáterek jelenleg enyhítõ körülmény feltárása miatt vizsgálják a nõt.

 • Durva! Hét gyermeket szült a saját apjának

  Az amstetteni rémhez hasonlóan fogva tartotta és rendszeresen megerõszakolta lányát a „brazil Fritzl”. Az 54 éves Jose Agostinho Pereira tizenkét évvel ezelõtt, felesége lelépése után kezdte el zaklatni lányát, akit egy mindentõl távol esõ, kizárólag kenuval megközelíthetõ házba zárt.

  Hét gyerek született az erõszakból

  A sorozatos nemi erõszakból három fiú és négy kislány született. A rendõrség azt feltételezi, hogy Pereira az egyik kislányt is molesztálta.